Vergoedingen en tarieven Oefentherapie

Vergoedingen en tarieven Oefentherapie:

In de basisverzekering zit geen oefentherapie voor volwassenen met een niet chronische aandoening. U moet een aanvullende verzekering voor oefentherapie hebben om voor vergoeding in aanmerking te komen. Vanaf 2017 heeft de praktijk geen contracten meer afgesloten met de zorgverzekeringen. Dit heeft geen financiële gevolgen voor u! Wel moet u zelf de nota indienen bij uw zorgverzekering.

Bij bepaalde chronische aandoeningen, waar veel therapie voor nodig is,
kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor
vergoeding uit de basisverzekering.
Op www.vvocm.com vindt u een lijst met deze aandoeningen.
Vanaf 1 januari 2012 is de “chronische” lijst ingekort. De volgende aandoeningen zijn verwijderd van de “chronische” lijst: Osteoporose, Reuma en Revalidatie na een hartoperatie.

Bij kinderen, tot 18 jaar, met een chronische aandoeningen worden de eerste 20 behandelingen wel uit de basisverzekering vergoed. Kinderen met een niet chronische aandoening krijgen, als dat medisch noodzakelijk is, maximaal tweemaal 9 behandelingen per aandoening vergoed.
Samenvattend:

Jonger dan 18 jaar Chronisch Volledig vergoed
Jonger dan 18 jaar Niet chronisch Max. 18 behandelingen
Ouder dan 18 jaar Chronisch Eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering (afhankelijk van het pakket), de resterende uit de basisverzekering
Ouder dan 18 jaar Niet chronisch Aanvullende verzekering

Onderstaande tarieven worden gehanteerd als de verzekering de behandelingen niet (meer) vergoed. Omdat u niet verzekerd bent voor oefentherapie of omdat u over het maximum aantal behandelingen heen bent.

Zitting Oefentherapie Cesar €30,50
Zitting kinderoefentherapie €43,50
DTO €10,00
Intake en onderzoek na DTO €30,50
Intake en onderzoek na verwijzing €40,50
Oudergesprek €43,50
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek (op medische indicatie) €60,00
Toeslag behandeling in de thuissituatie €9,50

Annuleren:
Afspraken dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen in rekening worden gebracht!

Contact:
Adres: Tielerwaard 61, 3079 PV Rotterdam
Telefoon: 06-81492779

Afspraak maken?
Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Als u het contactformulier invult, neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken, dat kan via bovenstaand telefoonnummer. Telefonisch ben ik bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 17:30 uur.

Schuiven naar boven