Wat is Oefentherapie Cesar

Wat is Oefentherapie:

Oefentherapie Cesar is een therapie om een gezonde manier van bewegen te ontwikkelen. Lichamelijke klachten kunnen hierdoor geheel of gedeeltelijk worden verholpen.

Ieder mens heeft zijn eigen houdings- en bewegingsgewoonten, maar niet alle gewoonten zijn goed. Soms zijn deze gewoonten aangeleerd, maar ze kunnen ook worden veroorzaakt door aandoeningen. Vaak heb je pas in de gaten dat er iets niet klopt als er klachten ontstaan.

Misschien heeft u verkeerd getild en heeft u daardoor nu pijn in uw rug, of heeft u uw buikspieren verwaarloosd en uw rug overbelast. Of heeft u jarenlang alles op één spier gezet, terwijl u er drie of vier had kunnen gebruiken.

Een verkeerde houding of beweging kan dus pijn veroorzaken.Oefentherapie Cesar is onder andere gericht op het wegnemen van klachten door het bewust worden en doorbreken van gewoontes in houding en beweging. Er wordt geleerd hoe u zelf met de klachten kunt omgaan, en hoe er voorkomen kan worden dat de klachten terugkeren.

De behandeling wordt afgestemd op de persoonlijke situatie. Dat betekend dat de houdings- en bewegingsadviezen kunnen worden toegepast in het dagelijks leven.

Deze methodische aanpak leert ook mensen met bijvoorbeeld Parkinson, osteoporose, artrose, de ziekte van Bechterew, scoliose, reuma en diabetes met klachten om te gaan.

Schuiven naar boven