Werkwijze Oefentherapie

Werkwijze Oefentherapie:

Aan de hand van het onderzoek van de oefentherapeut en indien aanwezig de diagnose van de verwijzer ( huisarts of specialist ), kan de oefentherapeut nagaan waar de klachten vandaan komen.

Wat zijn de dagelijkse bezigheden? Welke bewegingen veroorzaken de pijn? Samen met de therapeut wordt gekeken, vaak via de spiegel, naar de eigen houding en bewegingen, waarbij de oefentherapeut inzicht geeft in de relatie tussen de manier waarop bewogen wordt en de klachten.

Door middel van oefeningen ( die ook thuis gedaan moeten worden ) wordt je je steeds meer bewust van de houding en bewegingen en leer je hierin verbetering aan te brengen. Daarnaast kun je ook oefeningen krijgen om bijvoorbeeld de pijn te verminderen, te ontspannen en bepaalde spieren te versterken en/of te rekken. Deze oefeningen zijn toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Uiteindelijk ben je steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of de houding en bewegingen juist zijn. Zo wordt je als het ware je eigen therapeut. Kortom: Je past het geleerde toe in het dagelijks leven en zo voorkom je dat klachten terugkeren. Het is niet de bedoeling om je leven lang oefeningen te blijven doen. Oefeningen zijn een hulpmiddel om te komen tot een verantwoord bewegingspatroon, maar geen doel op zich.

 

Schuiven naar boven